Сергій Кальченко прокоментував «НВ Радіо» неприйняття парламентом Виборчого кодексу

Асоційований партнер Hillmont Partners Сергій Кальченко відповідав на питання «Радіо НВ» стосовно тривалого неприйняття парламентом Виборчого кодексу та перспектив започаткування в Україні пропорційної виборчої системи.

«Це одна із національних ігор, наших, українських: реформування виборчого законодавства і розробка Виборчого кодексу. Я ще пам’ятаю кінець 90-х років та початок 2000-х, коли відповідний проект готувався під егідою Центральної виборчої комісії, яку на той момент очолював пан Рябець. Після того було кілька проектів.

Після виборів 2007 року розпорядженням голови парламенту пана Яценюка була утворена формальна робоча група, яка готувала проект виборчого кодексу, це проект 2010 року. І цей проект дістав позитивного попереднього схвалення у Венеціанській комісії. І власне, багато в чому, той проект, який був прийнятий минулого року в першому читанні, ідеологічно теж базується на тих напрацюваннях, які підготувала та робоча група», – розказав в ефірі Сергій Кальченко.

Він зазначив, що новий Виборчий кодекс не приймають через брак політичної волі, бо влада, напевне, не хоче відмовлятись від мажоритарних округів.

Хоча прийняття Виборчого кодексу на думку Сергія Кальченка має сприяти прогресивнішій виборчій моделі в Україні – пропорційним виборам.

Повну версію ефіру слухайте тут: http://bit.ly/kalchenko_HBradio_elections

share link share link share link