Сергій Кальченко підготував огляд судової практики у сфері вирішення виборчих спорів у Киргизстані

В якості експерта Венеціанської комісії Ради Європи асоційований партнер Hillmont Partners Сергій Кальченко підготував огляд судової практики у сфері вирішення виборчих спорів у Киргизстані.

Огляд включає процесуально-правові та матеріально-правові аспекти системи оскарження порушень і розгляду виборчих спорів, а також висновки і пропозиції щодо подальшої нормотворчої діяльності.

Зокрема в розділі «Процесуально-правові аспекти» досліджені окремі елементи системи оскарження порушень і розгляду виборчих суперечок: коло осіб, які мають право ініціювати розгляд спору, предмет спору, процесуальні строки на звернення до суду, а також спосіб захисту порушеного права і порядок усунення наслідків порушення.

Розділ «Матеріально-правові аспекти» присвячений аналізу правозастосування на практиці, що відноситься до окремих етапів виборчого процесу, зокрема, висунення і реєстрації кандидатів на виборах, передвиборної агітації та інформаційного висвітлення виборчого процесу.

У розділі «Висновки і пропозиції» представлені ідеї, про те яким чином результати цього огляду можуть бути використані у подальшій нормотворчій діяльності в світлі затвердження Президентом Киргизької Республіки «Стратегії удосконалення законодавства про вибори на 2018-2020 рр».

Читайте та завантажуйте огляд російською мовою.

share link share link share link